Visie

VISIE

Lekker: Farm to Fork selecteert telers die met passie en kennis hun fruit en/of groenten telen. Onze producten worden rijp van de boom/struik/grond geoogst waarna deze met de grootste zorg worden ingepakt en onmiddellijk verstuurd. Een finale selectie wordt door ons met de hand uitgevoerd om te kunnen voorzien in Farm to Fork-waardige teelt. De liefde voor het vak van begin tot eind vertaalt zich in het perfecte stuk fruit en/of groenten boordevol smaak.

 

Eigen kweek: Naast rechtstreekse aankoop bij de boer heeft Farm to Fork een eigen kweek in Rumst van seizoensgebonden blad- en vruchtgroenten, kruiden en kleinfruit.

 

Vers: Farm to Fork koopt zoveel mogelijk rechtstreeks bij de boer aan en levert  zowel aan particulieren als aan professionelen waardoor wij de korte keten kunnen bewaren. Door de tijdspanne zo kort mogelijk te maken van boom/struik/grond tot bord kan er een ongeëvenaarde versheid aangeboden worden. Plantgerijpte teelt behoudt de natuurlijke rijpingsgraad en dat proef je meteen.

 

Duurzaam: Telers worden liefst lokaal geselecteerd om de voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Soms kiest Farm to Fork de telers wereldwijd omdat exoten niet hier groeien of omdat lokaal niet steeds duurzaam is.

 

MISSIE

De Duits filosoof Ludwig Feuerbach had het reeds in 1850 over het verband tussen voeding en gezondheid. Ook in Azië, waar voeding en geneeskunde met elkaar verweven zijn, wordt het effect van voeding op onze gezondheid als heel belangrijk beschouwd. Maar gezonde voeding moet lekker zijn….

Farm to Fork onstond uit liefde voor kwalitatieve fruit en groenten waarbij smaak primeert. Van boer tot bord strategie is het principe van de korte keten. Eigen kweek of rechtstreeks aankopen bij de boer. Als consument krijg je op die manier versere, hoogwaardige producten.
Dat smaak je!